The Priory Nursery- Great Yarmouth

This 48 place children’s nursery for the Great Yarmouth Community Trust was formed by joining together and remodelling a set of existing early twentieth century buildings on a Grade 1 listed site.

Two new ‘linking’ buildings were created to knit together the existing structures, create new service areas and to enable full wheelchair access. Full refurbishment and remodelling took place internally creating a relaxed, enjoyable and co-ordinated set of spaces with modern services.

Throughout, the design focused around the needs of the children and staff. Child-height windows, vision panels, sink units, benching and kitchen units were designed specially. The use of curved partitions helped to break down the rigidity and institutional feel of the existing buildings and made for more interesting circulation and classroom spaces. All of this was achieved on a very modest budget.

Gtyn_aerial_big
Gtyn_column_big
Gtyn_seating_big
Gtyn_glazed_canopy_big
Gtyn_canopy_detail_big
Gtyn_at_night_big
Blank
Blank
B I U S