Private House, Hampstead, London

Copper In Architecture Commendation

The site is in the Hampstead Conservation area. 

The original house was demolished down to basement level and the new structure built off the existing basement walls within the footprint of the existing structure.

The external walls are clad in a Sto Render system on a timber frame insulated with sheep's wool. All timber used in the scheme is either recycled or is Forest Stewardship Certified. The main feature of the scheme is the patinated copper clad barrel roof which provides an additional floor level without significantly increasing the height of the building. Internally a helical staircase connects all the principal rooms of the house. All rooms have underfloor heating and a solar heat collector panel provides preheated hot water to reduce energy costs.

Mba_06_a5
Mba-10-a5
Mba_15_a5
Mba_11_a5
Mba-08-a5
Mba-04-a5
Mba_01_a5
Barrel_roof_2a
Blank
Blank
B I U S